2016. február 29., hétfő

Fokhagymás oldalas krumplipürével

Ritkán sütök oldalast, mert nem nagyon megy nálunk a zsíros hús, de most megkívántuk és az volt a vasárnapi ebéd, krumplipürével. :-) 






 Hozzávalók:

1,5 kg oldalas
5 nagy cikk fokhagyma
15 dkg zsír

bors

1 kg krumpli
 vaj és tej 


Az oldalast  a csontoknál feldarabolom, sózom, borsozom. Így hagyom állni egy órán át.  A zsírt a tepsi aljára teszem,  rárakom a darabolt húst. A fokhagymát  átpréselem és mindegyik húsra teszek belőle. A hús alá öntök 1,5 dl vizet.  Alufóliával befedem a tepsit és közepes hőmérsékleten másfél óráig párolom a húst, majd leveszem a fóliát és még fél óráig anélkül sütöm. A krumplit kockára vágva sós vízben megfőzöm, leszűröm, összetöröm, majd vajjal és tejjel kikeverem. Savanyúsággal tálalom. 

A képre kattintva nagyobban is látható!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése