2016. február 9., kedd

Gombakrémleves

Ma nagyon finom gombakrémlevest főztem ebédre. Nem kell túl sok alapanyag hozzá, de isteni íze van, érdemes kipróbálni. :-)









 Hozzávalók:

2 személyre:

20 dkg gomba 
1 kisebb sárgarépa
1 kisebb petrezselyemgyökér
1/2 zellergumó
1 közepes krumpli
1 nagyobb fej hagyma

bors 
1 kk. ételízesítő
petrezselyemzöld

1 dl olaj

A hagymát kockára vágom és az olajon világosra pirítom. Ráteszem  a megmosott, szeletelt gombát(egy szép darabot félreteszek a díszítéshez), azzal is pirítom kicsit. Ezután hozzáteszem a feldarabolt zöldségeket, felengedem annyi vízzel, ami jól ellepi és fűszerezem sóval, borssal ételízesítővel. Amikor félig puha a zöldség és a gomba is, hozzáteszem a kockára vágott krumplit és együtt puhára főzöm. Végül az egészet leturmixolom, hozzákeverem a tejfölt és jól összeforralom. Ha kell még pici vízzel hígítom. Beleteszem a petrezselyemzöldet is.  A félretett gombát felszeletelem, egy teflon serpenyőben pici olajon szép barnára pirítom és a levesre rakom. 

A képre kattintva nagyobban is látható! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése