2016. február 14., vasárnap

Gombaraguleves

Népszerű nálunk a gombaleves minden formája, ráadásul még a fiam is szereti. :-) Ez egy finom, zöldséges raguleves, annak is ajánlom, aki nem eszik húst, kiváló húspótló.  :-) 







Hozzávalók:

1/2 kg csiperkegomba  
1  sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1/ zeller
1/2 karalábé
petrezselyem és zeller zöld
1 nagy fej hagyma


bors
2 kk. ételízesítő
2 kk. pirospaprika

1 ek. zsír 
1 ek. liszt

A hagymát kockára vágom és világosra pirítom a zsíron.  Hozzáteszem a darabolt gombát és a zöldségeket, együtt is pirítom kicsit, majd megszórom a liszttel, azzal is átforgatom. Leveszem a  tűzről, hozzáadom a pirospaprikát, jól elkeverem, majd felöntöm annyi  vízzel, hogy leves állagot kapjak. Fűszerezem sóval, borssal ízlés szerint, beleteszem az ételízesítőt, az apróra vágott zöldség zöldeket és addig főzöm, amíg a zöldségek megpuhulnak. Tálaláskor lehet tejfölt keverni bele, vagy aki úgy szereti össze forralhatja a végén vele. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése