2016. február 20., szombat

Halszelet sörbundában

Ma fiam kedvence, sült  hal volt az ebéd. :-) Most fűszeres sörbundában készítettem, ízlett neki nagyon. :-) 



Hozzávalók:

2 személyre

50 dkg halfilé(kiengedve, tisztán mérve)
2 kisebb tojás
4 ek. liszt
sör

bors 
szerecsendió
halfűszer
kevés liszt a forgatáshoz

zsír, vagy olaj a sütéshez(lehet vegyesen is)

A halszeleteket  kiengedés után megmosom, a vizet óvatosan kinyomkodom belőlük, megsózom. Így hagyom állni fél órát. Addig elkészítem a sörtésztát. A tojásokat egy tálba ütöm, hozzáteszem a lisztet, simára keverem. sózom, borsozom, reszelek bele szerecsendiót, és készen kapható halfűszert. Felengedem annyi sörrel, hogy bevonómassza sűrűségű legyen. A halszeleteket előbb lisztbe, majd a sörtésztába mártom és forró zsiradékban mindkét oldalát szép pirosra sütöm. Sült krumplival tálalom. 

A képre kattintva nagyobban is látható!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése