2016. február 6., szombat

Marhagulyásleves

Marhahúsból nagyon finom  gulyáslevest főzhetünk egy kis zöldség és krumpli hozzáadásával. :-) 







Hozzávalók:

1/2 kg marhanyak vagy lábszár(nekem most marhanyak volt)
1 nagy fej hagyma
10 dkg zsír
2 ek. pirospaprika
1 paradicsom
1 erős paprika

bors
1 tk. köménymag

1 nagy sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
1/2 zellergumó
2 közepes krumpli
petrezselyem és zeller zöld
1 kk. ételízesítő

A hagymát kockára vágva világosra pirítom  a zsíron,  átforgatom rajta a húst, majd a tűzről lehúzva hozzáteszem a pirospaprikát, jól összekeverem. Beleteszem a feldarabolt papadicsromot és erős paprikát, felöntöm kevés vízzel, fűszerezem sóval, borssal és  fedő alatt puhára párolom. Egy másik edényben felteszem főni a karikára vágott zöldségeket, a kockára vágott zellergumóval és az összekötött zöldekkel, ebbe teszem az ételízesítőt, a köménymagot és sózom is. Amikor puha  a hús is és a zöldség is, összeöntöm a kettőt és ekkor teszem bele a kocára vágott krumplit és addig forralom össze, amíg  a krumpli megfő. Ha kell még öntök hozzá  vizet, annyit, hogy leves sűrűségű legyen az étel és még fűszerezem, ha kell. Puha kenyérrel tálalom. 

A képre kattintva nagyobban is látható!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése