Hozzávalók:
1/2 kg marhanyak vagy lábszár(nekem most marhanyak volt)
1 nagy fej hagyma
10 dkg zsír
2 ek. pirospaprika
1 paradicsom
1 erős paprika
só
bors
1 tk. köménymag
1 nagy sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
1/2 zellergumó
2 közepes krumpli
petrezselyem és zeller zöld
1 kk. ételízesítő
A hagymát kockára vágva világosra pirítom a zsíron, átforgatom rajta a húst, majd a tűzről lehúzva hozzáteszem a pirospaprikát, jól összekeverem. Beleteszem a feldarabolt papadicsromot és erős paprikát, felöntöm kevés vízzel, fűszerezem sóval, borssal és fedő alatt puhára párolom. Egy másik edényben felteszem főni a karikára vágott zöldségeket, a kockára vágott zellergumóval és az összekötött zöldekkel, ebbe teszem az ételízesítőt, a köménymagot és sózom is. Amikor puha a hús is és a zöldség is, összeöntöm a kettőt és ekkor teszem bele a kocára vágott krumplit és addig forralom össze, amíg a krumpli megfő. Ha kell még öntök hozzá vizet, annyit, hogy leves sűrűségű legyen az étel és még fűszerezem, ha kell. Puha kenyérrel tálalom.
A képre kattintva nagyobban is látható!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése