2016. február 8., hétfő

Milánói sertésborda

Szeretünk  "magyarosítani", erre jó példa a magyaros pizza és a milánói sertésborda is. :-) Ez utóbbi az imádott  rántott hús egy olaszos jellegű tészta körettel. :-) Nagyon szeretjük, tegnap ez volt az ebéd. :-)






Hozzávalók:

2 személyre 

4  kicsontozott karaj szelet

1 tojás
liszt
morzsa
zsír vagy olaj a kisütéshez

2 szelet sonka
15 dkg gomba
2 ek. olaj
1 közepes paradicsom konzerv
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kk. bazsalikom
1 kk. oregáno
1 kk. kakukkfű

bors 
kevés cukor
10 dkg reszel sajt 

15 dkg makaróni

A húst  a szokásos módon, klopfolom, besózom,  lisztbe, tojásba, morzsába forgatom és nem túl bő, forró zsírban, hirtelen kisütöm. Szelet húst sosem szabad bő zsírban sütni, mert összeugranak a rostjai és rágós lesz. A milánói szószhoz a hagymát kockára vágom, a fokhagymát vékonyra szeletelem és az olajon üvegesre pirítom. Hozzáadom a csíkokra vágott sonkát, azzal is pirítom kicsit, majd a felszeletelt gomba következik. Sózom, borsozom, a gomba ettől levet enged, ebben puhára párolom, ha kell pici vizet teszek még alá. Közben bő, sós, olajos vízben kifőzöm a makarónit, de vigyázni kell, nem szabad szétfőzni,  lehessen harapni. Amikor puha  a gomba, hozzáteszem a  kevés vízzel felengedett sűrített paradicsomot, a fűszereket, sót, borsot és pici cukrot is. Jól összeforralom, ha kell még kevés vizet öntök hozzá, mártás sűrűségűnek kell lennie. Összekeverem a mártást a makarónival, a hús mellé szedem, reszelt sajttal megszórva tálalom. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése