2016. február 9., kedd

Zellerleves

Nagyon szeretem a zeller ízét, finom levest főzhetünk belőle, pláne ha egy nagy csokor zeller zölddel is feldobjuk. Zellerimádóknak ajánlom. :-) 





Hozzávalók:

2 db zellergumó
2 kisebb sárgarépa
2 kisebb petrezselyemgyökér
1 fej hagyma
1 ek. zsír
2 púpozott ek. liszt 
1 csapott ek. pirospaprika 

bors
1 kk. köménymag
1 tk. ételízesítő

A zöldségeket megpucolom, feldarabolom és  felteszem főni, sózom, borsozom, beleszórom  az ételízesítőt és  a köménymagot. Beleteszem a zeller zöldet is, amit cérnával összekötök.  Amikor minden puha a zsírból, lisztből hagymás rántást készítek,  világosbarnára pirítom, majd lehúzom a tűzről és hozzáadom a pirospaprikát, jól elkeverem, felöntöm kevés hideg vízzel és a leveshez adom. Az egészet  összeforralom. Nagyon finom hús nélküli leves. 

A képre kattintva nagyobban  is látható!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése