2016. február 12., péntek

Zsenge borsóleves vajgaluskával

Tegnap egy nagyon egyszerű, gyors, de nagyon finom levest főztem. :-) Ez a borsóleves zöldség nélkül készül, azt mondanám, hogy a főzeléknek egy hígabb változata, amibe petrezselymes  vajgaluskát szaggatok. :-) Imádom! :-)






Hozzávalók: 

2 személyre

30 dkg borsó(most mélyhűtött)
1 ek. zsír
2 csapott ek. liszt

pici cukor
2,5 dl tej

3 dkg vaj, vagy margarin
1 tojás
liszt

1/2 csokor petrezselyemzöld

A borsót megfőzöm, annyi sós vízben, hogy jól ellepje. A zsírból, lisztből világos rántást készítek, felengedem hideg vízzel és a borsóhoz adom. Hozzáöntöm  a tejet, sózom még picit és kevés cukrot is teszek bele. Jól összeforralom. A vajat, vagy margarint kikeverem az egész tojással, sózom, hozzáteszek annyi lisztet, hogy galuskasűrűségű legyen. Belekeverem a felaprított petrezselyemzöldet is, majd kanállal a levesbe szaggatom. Amikor feljön a tetejére, akkor jó. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése