2016. március 7., hétfő

Aranybarna csirkeszárny és párizsi csirkemell



Hétvégén nálunk általában valamilyen bundázott  husi az ebéd, nagyon szeretjük. :-) Csirkének akár a melle, akár a combja vagy a  mája, de  a szárnya is jöhet, valami panírban meghempergetve és kisütve. :-) 






Hozzávalók:

4 személyre

8 csirkeszárny 
4 szelet csirkemell
liszt
tojás
Vegeta aranybarna  csirkefűszer
só 
zsír vagy olaj a sütéshez 


A szárnyak végét levágom, azok mennek a levesbe, enyhén megsózom, óvatosan, mert a csirkefűszer is sós, majd jól megszórom a fűszerrel. A csirkemell szeleteket is besózom, hagyom állni kicsit a húsokat. A szárnyakat lisztbe forgatom és bő, forró zsiradékban sütöm, lefedve, időnként megforgatva. A mell szeleteket előbb lisztbe forgatom, majd tojásba mártom, végül ismét lisztbe. A párizsi panírozásnál  mindig így járok el, így a tojás nem szív magába annyi zsiradékot és a hús is zamatosabb lesz. Krumplipürét készítek hozzá és savanyúsággal tálalom.

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése