2016. március 7., hétfő

Fasírt krumplipürével



Szeretek fasírtot sütni, egyrészt azért, mert az egész család kedvence, másrészt azért, mert gyors, finom, laktató ebéd. Van, amikor teszek bele vöröshagymát is, de van amikor úgy kívánom, ahogy anyukámék készítették régen, csak fokhagymával. Ez most ilyen. :-) 





Hozzávalók:

1/2 kg sertéscomb
1 tojás
4 nagy cikk fokhagyma
2 szelet kenyér

bors
pirospaprika
kevés  morzsa 

zsiradék a kisütéshez 

1 kg krumpli
kevés vaj, vagy margarin 
tej
só 


A sertéscombot ledarálom a fokhagymával együtt. Hozzáteszem az áztatott és kinyomkodott kenyeret és a tojást. Fűszerezem sóval, borssal és pirospaprikával. Ezeket  ízlés szerint kell beletenni, van aki borsosabban szereti, van aki kevésbé. Szórok bele kevés zsömlemorzsát és jól összedolgozom. Gombócokat formálok, ellapítom és bő zsiradékban kisütöm. A krumplit kockára vágva sós vízben megfőzöm, leszűrőm, kevés vajjal, vagy margarinnal és tejjel habosra keverem. Savanyúsággal vagy salátával tálalom. 

A képre kattintva nagyobban is látható!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése