2016. március 3., csütörtök

Kelbimbóleves

Fiam nem szereti a kelbimbót, én viszont imádom, ma abból főztem magamnak egy gyors levest. :-) 






Hozzávalók:

2 személyre 

30 dkg kelbimbó(mélyhűtött)
1 nagyobb krumpli
1 kisebb fej hagyma

bors
1 mk. köménymag
1 mk. majoránna
1 ek. zsír
1 ek. liszt
1 mk. pirospaprika 

A krumplit megpucolom, kisebb kockákra vágom és a kelbimbókkal együtt felteszem főni, annyi vízben, hogy ellepje. Sózom, borsozom, beleteszem a  köménymagot is. Addig főzöm, amíg a krumpli megpuhul, addig a megfőnek a kelbimbók is. Ekkor a hagymát kockára vágom, a zsírból és a lisztből hagymás rántást készítek, amikor barnára pirult, leveszem a tűzről, belekeverem a pirospaprikát és felengedem hideg vízzel. Egy szőrön át  a leveshez öntöm, ekkor teszem hozzá a majoránnát, az egészet jól összeforralom.

A képre kattintva nagyobban is látható!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése