2016. március 24., csütörtök

Olaszos csirkemell

A csirkemellet sokan nem szeretik, túl száraznak tartják. Ezzel az elkészítési móddal, finom, zamatos husit kapunk. :-) 











Hozzávalók:

4 szelet csirkemell
1 nagyobb doboz sűrített paradicsomkonzerv
1 csapott ek. zsír
1/2 ek. liszt
cukor

bors
bazsalikom
oreganó
kakukkfű
zsír vagy olaj a hús sütéshez 
1 nagy gerezd fokhagyma

15 dkg reszelt sajt

A csirkemell szeleteket sózom, borsozom, forró zsíron sütöm mindkét oldalát 3-3 percig. Jénai tálba rakom. Elkészítem a paradicsomszószt, kevés zsíron pirítok 1/2 kanál lisztet, majd amikor világosbarna hozzáöntöm a kicsit felhígított sűrített paradicsomot, jól összeforralom. Hozzáadom a fűszereket, belepréselem a fokhagymát, ezekkel  is forralok rajta még egyet. Az ízesített  paradicsomszószt az elősütött hússzeletekre halmozom és megszórom reszelt sajttal. Sütőbe teszem, addig amíg ráolvad a sajt és a szósz is felforrósodik. Párolt rizst készítettem hozzá. 

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése