2016. március 2., szerda

Színes tavaszi leves májgaluskával

A tavasz közeledtével az ember egyre jobban kívánja a színes ételeket, a hangulatunk is jobb lesz tőle.  Érdemes figyelni ilyenkor az áruházak mélyhűtött készleteit, mert a friss primőr megjelenése előtt nagy leárazásokat tartanak.  Finom levesek, köretek készíthetőek a fagyasztott zöldségekből.  A tegnapi levesünk is ilyenből készült. :-) 





Hozzávalók:

30 dkg mélyhűtött, vegyes tavaszi zöldség(sárgarépa, paszternák, zöldbab, krumpli, pritamin paprika)
20 dkg mélyhűtött, zsenge zöldborsó
1 ek. zsír
2 csapott ek. liszt
1 ek. pirospaprika
1/2 cs. petrezselyemzöld 

bors
ételízesítő


Májgaluskához:

1 tömlős Nádudvari májas
1 tojás
liszt

bors 
majoránna
1/2 cs. petrezselyemzöld

A zöldségeket összekeverem. Egy fazékban megmelegítem a zsírt, ráöntöm a zöldségkeveréket, picit megsózom és fedő alatt 5 percig párolom. Megszórom a liszttel, kicsit átforgatom, rászórom  a pirospaprikát és felengedem vízzel. Fűszerezem ételízesítővel, borssal, ha kell még sózom, de vigyázni kell, mert az párolásnál már sóztuk és az ételízesítő is sós. Beleteszem a petrezselyemzöldet és addig főzöm, amíg a zöldséget puhák lesznek, nem kell szétfőzni őket.  Közben elkészítem a májgaluskát és a levesbe szaggatom, addig főzöm, amíg feljön a leves tetejére, akkor kész. Májgaluska: a tömlős májast egy kis tálba nyomom, hozzáütöm a tojást és keverek hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, jó krémes, keverhető legyen. Ízesítem borssal, majoránnával, végül belekeverem az apróra vágott petrezselyemzöldet. Nokedliszaggatóval szaggatom a levesbe.

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése