2016. április 28., csütörtök

Csirkemáj pörkölt nokedlivel

Csirkemájból általában pirított májat készítek, vagy rántott májat, most pörköltre esett  a választás, nokedlivel és  fejes salátával.  :-) Nagyon finom volt.:-) 








 Hozzávalók:

2 személyre

30 dkg csirkemáj
1 közepes fej hagyma
1 ek. zsír
1 ek. pirospaprika

bors


25 dkg liszt

1 tojás
kevés víz


A májat váltott vízben alaposan kiáztatom, egészen addig, amíg tiszta lesz a víz alatta, majd a hártyától megtisztítom és négyfelé vágom. A hagymát kis kockákra vágom, a zsíron világosra pirítom, a tűzről lehúzva ráteszem a pirospaprikát, jól elverem. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt, mindig  kevés vizet öntve hozzá puhára párolom. Amikor már puha a hagyma, zsírjára sütöm, ráteszem a májat és folyamatos keverve megsütöm, nem kell neki sok idő, pár perc alatt megsül a finom a hagymás szaftban. Azért készítem így, mert ha a májat addig párolnám, amíg a hagyma megpuhul, akkor nagyon megkeményedne. Ekkor borsozom, öntök hozzá még pici vizet, végül sózom és jól összeforralom. A lisztet elkeverem a sóval, tojással és annyi vízzel, hogy szaggatható galuska tésztát kapjak. Forró, lobogó vízbe szaggatom galuskaszaggatóval, majd leszűröm, hideg vízzel leöblítem. Szedek rá a pörkölt szaftjából, együtt megmelegítem, majd rászedem a májdarabokat is és még meglocsolom szafttal. Salátával, vagy savanyúsággal tálalom.  


A képre kattintva nagyobban is látható!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése