2016. április 29., péntek

Pincepörkölt

A pincepörkölt hasonlóan készül  a közönséges pörkölthöz, a különbség annyi, hogy vörösbort öntünk alá és nem nokedlivel, vagy tésztával tálaljuk, hanem krumplival főzzük össze. Nagyon finom, érdemes kipróbálni. :-) 





Hozzávalók:

1/2 kg sertéslapocka 
1 nagy fej hagyma
1 ek. zsír
1 ek. pirospaprika
1 kisebb paradicsom
1/2 erős paprika
1 dl vörösbor

bors
1/2 kk. köménymag
1 körömnyi babérlevél

1/2 kg krumpli  

A hagymát kockára vágom és a zsíron világosra pirítom. A tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, hozzáteszem a kockára vágott húst, jól elkeverem, sózom, borsozom, felengedem a vörösborral, kevés vízzel és visszateszem a tűzre. Ekkor adom hozzá a darabolt paradicsomot és a karikára vágott erős paprikát. Fedő alatt párolom. Amikor már majdnem puha a hús, beleteszem a hasábokra vágott krumplit, a köménymagot és a pici babérlevelet is, öntök még hozzá annyi vizet, hogy a krumplit ellepje. Még sózom kicsit, mert a krumpli igényli a sózást és együtt készre főzöm. Puha kenyérrel, salátával, vagy savanyúsággal tálalom. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése