2016. április 16., szombat

Sütőzacskóban sült hús és krumpli

Ha nagyon gyorsan akarunk ebédet készíteni, akkor használjunk sütőzacskót, beletehetjük a krumplit is és együtt süssük készre. Gyors és ráadásul egészséges  is, mert zsiradék nélkül készül. :-) 





Hozzávalók:

2 személyre

2 csirkecomb
2 csirkeszárny
Vegeta Naturella aranybarna csirkefűszer 

bors
1 nagyobb hagyma
2 nagyobb krumpli

1 sütőzacskó 

A csirkecombokat és szárnyakat  enyhén sózom(mert  a fűszer is sós), borsozom, megszórom a fűszerrel és a sütőzacskóba teszem. A krumplit hasábokra, a hagymát cikkekre vágom és azokat is a zacskóba teszem. Szórok még hozzá fűszert, az egészet jól összeforgatom, lezárom a zacskót és tepsibe állítom.  Majd előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 1 órán át sütöm. Amikor már látom, hogy megsült a csirke, óvatosan kiveszem a zacskót, (vigyázni kell vele, mert kicsap a gőz), felvágom és az egészet egy jénai edénybe borítom. Savanyúsággal, vagy salátával tálalom. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése