2016. május 1., vasárnap

Paprikás sertésszelet szarvacskával

A paprikás szelet hasonlít a szokásos pörkölthöz, de a húst nem kockára vágom, hanem szeletekbe,  és mielőtt a hagymás, paprikás lébe kerül zsíron mindkét oldalát átsütöm. Ma ilyet készítettem ebédre, nagyon finom lett.
 










Hozzávalók:

75 dkg sertéslapocka
1 nagy fej hagyma
2 ek. zsír
1 ek. pirospaprika
1/2 erős paprika

bors
1 csapott ek. liszt
2 dl tejföl

30 dkg szarvacska tészta  

A húst szeletekre vágom, sózom, borsozom. A zsírt felforrósítom és a hússzeletek mindkét oldalát átsütöm. Kiszedem a hús, majd a zsírba teszem a kockára vágott hagymát, világosra pirítom, ráteszem a pirospaprikát, jól elkeverem, öntök hozzá kevés vizet. Ebbe a szaftba rakom a hússzeleteket, beleteszem a karikára vágott erős paprikát, még sózom, borsozom, majd mindig kevés vizet öntve alá, fedő alatt puhára párolom. Amikor puha a hús, zsírjára sütöm, megszórom  a liszttel, elkeverem, felöntöm kevés vízzel és hozzáadom a tejfölt, jól összeforralom. A szarvacska  tésztát, bő, sós vízben kifőzöm és a tejfölös, paprikás szelettel tálalom. 


A képre kattintva nagyobban is látható! 



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése