2017. július 31., hétfő

Olaszos makaróni

Gyakran készítek bolognai mártást, különféle tésztákkal, amiben van sárgarépa és zeller, de a fiam ezeket nem annyira szereti, mindig mondja, hogy hagyjam ki belőle. :-) Ez  a recept az ő kedvéért készült. :-)









Hozzávalók:

1/2 kg sertéscomb, ledarálva
1dl olaj
1 nagy fej hagyma
1 mk. oregánó
1 mk. bazsalikom
1 mk. kakukkfű 
1 doboz sűrített paradicsom(papírdobozos)

bors
kevés cukor
30 dkg reszelt sajt

30 dkg Soós makaróni 

Az olajat felforrósítom, hozzáadom a felkockázott hagymát, világosra pirítom, majd ráteszem a darált húst, fehéredésig kevergetem, ekkor felöntöm kevés vízzel, sózom, borsozom ízlés szerint. Fedő alatt párolom, majd amikor félig megpuhult a hús, hozzáöntöm a sűrített paradicsomot, ekkor teszem hozzá a fűszereket és kevés cukrot, mert minden paradicsomos ételbe kell egy kevés cukor, hogy ellensúlyozza a paradicsom savasságát. Együtt készre párolom. A makarónit bő, sós vízben kifőzöm(nem kell szétfőzni). Tálaláskor a tányérra szedem a forró makarónit, bőven meglocsolom a paradicsomos, fűszeres darált hússal és a tetejét jócskán  megszórom  reszelt sajttal. 

A képre kattintva nagyobban is látható!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése