2017. július 28., péntek

Szaftos sertéskaraj fusili tésztával


Szerintem a sertéskaraj legfinomabb  rántva , de ez a szaftos elkészítési mód is nagyon finom, tejfölösen, tésztával. :-)









Hozzávalók  2 személyre 

4 szelet sertéskaraj
1 közepes  fej hagyma
1 ek. zsír
½  ek. pirospaprika
bors
1/2 ek. liszt
1 dl tejföl

20 dkg Soós fusili tészta



A karajszeleteket kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom. A zsírt felforrósítom és a hússzeletek mindkét oldalát átsütöm. Kiszedem a húst, majd a zsírba teszem a kockára vágott hagymát, világosra pirítom, ráteszem a pirospaprikát, jól elkeverem, öntök hozzá kevés vizet. Ebbe a szaftba rakom a hússzeleteket, mindig kevés vizet öntve alá, fedő alatt puhára párolom. Amikor puha a hús, zsírjára sütöm, megszórom a liszttel, elkeverem, felöntöm kevés vízzel és hozzáadom a tejfölt, jól összeforralom. A fusili tésztát, bő, sós vízben kifőzöm és a szaftos karajszelettel tálalom.

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése