2017. július 30., vasárnap

Tejszínes zöldséges csirkemell fusilivel

A nagy melegben jól esik egy könnyű ebéd, ami ráadásul hamar el is készül, nem kell sok időt tölteni vele  a konyhában. :-) 










Hozzávalók 4 személyre:

1 nagyobb filézett csirkemell
2 ek. zsír
1 nagyobb fej hagyma
1 nagy sárgarépa
1 közepes zeller

bors
1 csapott ek. liszt
2 dl tejszín

30 dkg Soós fusili tészta 

A csirkemellet csíkokra vágom, sózom, borsozom. A zsírt egy lábosban felforrósítom, átsütöm rajta a húst, addig amíg kifehéredik, majd egy szűrőlapáttal kiszedem. A visszamaradt zsíron világosra pirítom a felkockázott hagymát, visszateszem bele a húst, hozzáadom a hasábokra vágott sárgarépát és zellert. Kevés víz fokozatos hozzáadásával párolom, amíg puha lesz a hús és a zöldségek is. Ekkor megszórom a liszttel, hozzáöntöm a tejszínt és együtt jól összeforralom. Még fűszerezem sóval, borssal. A tésztát bő, sós vízben kifőzöm és erre szedem a zöldséges, tejszínes, húsos ragut. 

A képre kattintva nagyobban is látható!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése