2017. augusztus 22., kedd

Tojással töltött szezámmagos csirkemell

A csirkemell egy  finom elkészítési módja, ha megtöltjük valamivel. Én most tojásos tölteléket készítettem hozzá és  bepanírozva sütöttem meg, nagyon finom lett. :-) 










Hozzávalók: 4 személyre

1 nagy csirkemell filé
3  főtt tojás + 1 nyers 
5 dkg reszelt sajt
1 cs. petrezselyemzöld 
Toldi frissen őrölt fekete bors
Toldi fehér bors


A panírozáshoz:

1 tojás
liszt 
zsemlemorzsa
2 ek. Toldi szezámmag 

olaj vagy zsír a kisütéshez

A csirkemell filét középen kettévágom, majd mindkettőt lapjában bevágom úgy, hogy nem vágom végig, a szeleteket szétnyitom, mint egy könyvet. Az így kapott nagy hússzeletet kiklopfolom, majd sózom és megszórom frissen őrölt Toldi fekete borssal. Elkészítem a tölteléket. A főtt kemény tojásokat kockára vágom, egy tálba teszem, ráütöm az nyers tojást, hozzáadom a reszelt sajtot, az apróra vágott petrezselyemzöldet, fűszerezem Toldi fehér borssal és sóval. Az így kapott tojásos tölteléket a hússzelet egyik oldalára halmozom, ráhajtom a másik felét, a széleit jól összenyomkodom. A megtöltött húst lisztbe, felvert tojásba forgatom, majd végül a Toldi szezámmaggal elkevert morzsába hempergetem. Közepesen forró, bő  zsiradékba teszem, 1 percig így sütöm, majd tartalékra veszem a lángot, a húsokat  lefedem egy fedővel és így sütöm addig, amíg az alsó része szép aranybarna lesz, ekkor két szűrőlapát segítségével megfordítom és a másik oldalát is fedő alatt sütöm szép barnára. A fedő azért kell, mert így párolódik is közben a megtöltött vastag hús és jól átsül. Kb. 25 perc alatt elkészül. Megvárom amíg kicsit hűl, akkor szeletekre vágom. Lehet hozzá tetszőleges köretet salátát készíteni. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 





1 megjegyzés: