2018. január 7., vasárnap

Tanyasi töltött csirke rizses zöldséggel

Az ünnepek alatt elég sok nehéz ételt, süteményt ettünk. Fiam azt mondta valami könnyű, zöldséges ételt enne, így készült ez a töltött tanyasi csirke, rizses zöldséggel. A zöldség mélyhűtött volt, így hamar elkészült. :-) 










Hozzávalók: 

1 egész tanyasi csirke
5 zsömle
kevés tej
3 tojás
1 fej hagyma
1 ek. zsír

bors
2 cikk fokhagyma
1 nagy csokor petrezselyemzöld

15 dkg zsír vagy 2 dl olaj a sütéshez
kevés víz alá

1 cs. Fevita rizses zöldségkeverék

A csirkét kívül-belül besózom, hagyom kicsit állni. A töltelékbe a zsömléket tejbe áztatom, kinyomkodom, tálba teszem. A tojásokat felverve hozzáadom, jól elkeverem. A hagymát kockára vágva megpirítom a zsíron és azt is a töltelékhez adom. Belepréselem a fokhagymát, sózom, borsozom. Végül hozzákeverem a nagy csokor apróra vágott petrezselyemzöldet is és teszek bele ha híg a töltelék 1-2 ek. kanál zsemlemorzsát. Ezt a tölteléket a csirke bőre alá és a hasüregbe töltöm, a bőrét összevarrom. Tepsibe teszem, amibe előzőleg megolvasztottam a zsírt, és öntök alá kb. 1,5 dl vizet. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten, a vizet mindig pótolva, locsolgatva sütöm. Párolt, rizses zöldséggel tálalom. 

A képekre kattintva nagyobban is láthatóak. :-) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése