2018. március 7., szerda

Rosztyóka leves

Ezt a receptet a Gyulahús Kft oldalán találtam és mivel még sosem hallottam erről a levesről, elkészítettem. Nekem nagyon ízlett, fiamnak nem annyira, mint nekem, de ő is jóízűen megette azért. :-) 












Hozzávalók 4 személye:

4 db  krumpli
1/2 pár Gyulai kolbász
4 tojás
2 babérlevél

bors
1 kk. köménymag
2 gerezd fokhagyma
3 ek. tejföl
2 csapott ek. liszt
kevés ecet

petrezselyemzöld


A krumplit kockára vágom és felöntöm annyi vízzel, ami bőven ellepi, majd sóval, babérlevéllel, fokhagymával, köménymaggal, borssal ízesítve háromnegyedig megfőzöm. Ekkor a felvert tojásokat vékony sugárban belecsorgatom és beleteszem a vékony karikára vágott Gyulai kolbászt is és együtt készre főzöm. A lisztből és a tejfölből hideg vízzel habarást készítek, hőkiegyenlítéssel a leveshez adom, jól összeforralom. Ha kell még sóval, borssal utóízesítem, pici ecettel savanyítom, tálaláskor friss petrezselyemzölddel díszítem. 


 A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése