2018. augusztus 18., szombat

Rántott parizer

Régebben gyakran rántottam parizert, akkor még olcsóbb volt, mint  a színhús. 35-40 évvel ezelőtt nem hittem volna el, ha valaki mondja, hogy drágább lesz parizert rántani, mint karajt. Most megkívántam, ár régen volt, nagyon finom lett. :-) 










Hozzávalók 2 személyre: 

30 dkg borjú párizsi
2 db tojás
liszt
zsemlemorzsa
Napraforgóolaj a sütéshez 






A rántott parizer titka, hogy duplán kell lisztbe és tojásba mártani, akkor nem kunkorodik fel. 
A vastagabb parizer szeleteket először lisztbe forgatom, majd tojásba, aztán újra lisztbe és tojásba, majd végül zsemlemorzsába.
Amikor mindegyik be van panírozva, olajban kisütöm.  Krumplipürét készítettem hozzá, gyors, finom ebéd, vagy vacsora. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése